Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

Peeter Langovits: VISSZASZÁMLÁLÁS – Tallinn 2011

2011.04.11. 17:55 :: kelet-europa

FOTÓKIÁLLÍTÁS

Európa Pont (Budapest 2. kerület, Lövőház u. 35., a Millenáris Teátrummal szemben)

Az Európa Kulturális Fővárosa évre való készülődés jegyében Tallinn városa 2010-ben minden héten megörvendeztette valamivel lakóit és látogatóit. A Tallinn 2011 Alapítvány által meghirdetett 52 ötlet és meglepetés című pályázat eredményeként olyan programokra kerülhetett sor, amelyek sokszínűbbé, barátságosabbá, emberközpontúbbá, hangulatosabbá és szeretetreméltóbbá varázsolták a várost.
A civil kezdeményezésű projektek közös vonása a cselekvés öröme volt. Hetente egy-egy észt megvalósíthatta a kedvenc ötletét, kreatív fiatalok kísérletezhettek a városi térben, új kontextusba helyezve a megszokott jelenségeket. Számos olyan projekt született, amelyek a jövőben is gazdagítani fogják Tallinn kulturális életét.
Néhány cím a programok közül: Szellemek körjátéka, Akusztikus korcsolyák, Ehető szobrok, Interaktív kulturális melegház, Mobil fotóstúdió, Tetőkre fel!, Sakkozás emberbábukkal, Ajándékozz egy mosolyt a kulturális fővárosnak!
 
Peeter Langovits 1948-ban született Tallinnban. 1973 óta foglalkozik fotózással, egyike az Észt Fotóművészek Szövetsége megalapítóinak. 1993 óta áll Észtország legnagyobb napilapja, a Postimees alkalmazásában. A kiállításon bemutatott képeken a visszaszámlálás 52 hetének eseményeit örökítette meg.
 
A kiállítás megnyitója 2011. április 13-án 18 órakor lesz az Európa Pontban.
 
A kiállítást megnyitja: Őexc. Priit Pallum, az Észt Köztársaság magyarországi nagykövete és dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője.

Megtekinthető: 2011. április 14 – május 8-ig az Európa Pontban, illetve a május 7-én, az Európa Napon az egész Millenáris Park területén.
 
A kiállítás az Észt Intézet és a Tallinn2011 alapítvány együttműködésében jött létre.  

 

Szólj hozzá!

Címkék: képek kiállítás észtország tallin észt intézet peeter langovits

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr542817979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása