Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

CSEH FILMEK

2009.03.03. 20:54 :: kelet-europa

 

az ELTE BTK Cseh szak és a Cseh Centrum
közös szervezésében, vezeti Balázs Andrea
 
a filmeket DVD-ről vetítjük eredeti cseh nyelven
a vetítések helyszíne: Cseh Centrum, 1063 Budapest, Szegfű u. 4.
a vetítések kezdete: csütörtök, 18 óra
a vetítésekre a belépés ingyenes
 
Március 5.
Titkok/Tajnosti -- tragikomédia
2007, színes cseh film, 97 perc, r.: Alice Nellis
Forgatókönyv: Alice Nellis
Operatőr: Ramúnas Greičius
Szereplők: Iva Bittová, Karel Roden, Ivan Franěk, Miloslav König
 
Egyetlen nap leforgása alatt az élet a szó szoros értelmében a feje tetejére tud állni. A kérdés csak az, hogy éppen szilárd-e a talaj. A fordítónő, Julie és férje, Richárd, felnövőfélben lévő Cecília lányukkal éppen beköltöztek új házukba. Elégedett család életét kellene élniük. Egy híres énekesnő halálának híre, amit Julie véletlenül hall meg, az a momentum, ami ráébreszti, hogy semmi sem olyan ideális, mint amilyennek kinéz. És egyetlen nap leforgása alatt, amikor meglehetősen hevesen és értelmetlenül úgy dönt, hogy zongorát vesz, és ezt konokul meg is valósítja, végül megváltozik az egész élete.

Během jediného dne se váš život může doslova převrátit vzhůru nohama. Je otázkou, zda právě tam nenaleznete pevné dno. Překladatelka Julie se manželem Richardem a dospívající dcerou Cecílií právě přestěhovala do nového domu. Jejich život by měl být životem spokojené rodiny. Náhodná informace o smrti slavné zpěvačky, kterou Julie zaslechne ve zprávách, je však spouštěcím momentem k tomu, aby si uvědomila, že všechno není tak ideální, jak by se mohlo zdát. A tak během jediného dne, kdy se impulsivně a trochu nesmyslně rozhodne koupit piano a svůj plán tvrdošíjně uskutečňuje, změní nakonec celý život.
 
 
 
Következő vetítések:
 
Április 16.
Erős kávé/Silný kafe – keserű komédia
2004, színes cseh film, 85 perc, r.: Börkur Gunnarsson
 
Április 30.
Vadméhek/Divoké včely – keserű komédia
2001, színes cseh film, 92 perc, r.: Bohdan Sláma

 

További cseh programokért kattints ide:

We Are Czech TV

Szólj hozzá!

Címkék: film csehország elte btk cseh centrum cseh szak

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr57978318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása