Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

Az EURO 2012 hivatalos himnusza

2012.05.05. 10:57 :: kelet-europa

240px-UEFA_Euro_2012_logo0.pngElnézve a lengyel fórumokat és blogbejegyzéseket, megállapítható, hogy a futballszurkolók tetszését nem nyerte el a szavazással kiválasztott hivatalos EB himnusz. Az idős nagymamák által énekelt "Koko EURO spoko" című dal valóban nem egy megszokott dal ebben a körben. A zenéjénél azonban még viccesebb a szövege. Köszönhetően a Lengyelország Ma Blognak, ma már magyarul is megtanulhatjuk a Koko Koko-t. Lehet dühöngeni, de most már ezt kell hallgatnunk három héten keresztül, de legalább azt nem mondhatjuk, hogy ne lennének a nagyon optimisták a lengyel válogatottal kapcsolatban:

"Ne gondold bátyám
Hogy nem jön össze
Nővérkém, ne aggódj
Megnyerjük az Eurót."

Azért nem kell megrémülni, NEM EZ A DAL az EB HIVATALOS HIMNUSZA!!! Ez csupán a lengyeleké. AZ EB UEFA által kiválasztott dala itt megtekinthető (nekem speciel ez sem tetszik, elég latinos ahhoz képest, hogy két szláv országban lesz az EB):

Akinek viszont egyik sem jön be, az megtekintheti a méltán híres lengyel Ultrák EB-re készített klipjét:

Melyik a legjobb? :)

Szólj hozzá!

Címkék: futball lengyelország EURO 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr524489808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása