Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

20 éve történt: kelet-európai rendszerváltozások IV.

2009.08.23. 13:34 :: kelet-europa

A Szovjetunió szétbomlasztói

Pontosan hetven évvel ezelőtt, 1939. augusztus 23-án írták alá Moszkvában a Molotov-Ribbentrop-paktum néven elhíresült német-szovjet megnemtámadási szerződést, amelynek a titkos záradéka hosszú évtizedekre véget vetett a balti államok (Észtország, Lettország, Litvánia) függetlenségének. Húsz éve, 1989 augusztusában pedig a baltikumi függetlenségi törekvések egyik leglátványosabb eseményére került sor, amikor is közel két millió ember alkotott élőláncot a szabadságért. Sorozatunk következő részében a baltikumi rendszerváltás mozzanatait idézzük fel.

Lagzi Gábor írása a múlt-kor oldalán

korábbi cikkek:

20 éve történt: kelet-europa rendszerváltozások III.

20 éve történt: kelet-európai rendszerváltozások II.

20 éve történt: kelet-európai rendszerváltozások I.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika történelem rendszerváltás észtország szovjetunió lettország litvánia balti államok terra recognita mult kor lagzi gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr191332622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása