Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

Lengyelország történeti és mitikus kezdetei

2011.11.25. 22:25 :: kelet-europa

Könyvbemutató:

2011. december 1. (csütörtök), 18.00.

Lengyel Intézet 1065 Bp., Nagymező utca 15.

Tapolcai László könyve ambiciózus vállalkozás: a középkori Lengyelországnak, „mint eszmei-területi egységnek” a kialakulásáról kíván újszerű képet festeni, támaszkodva a lengyel történettudomány e téren kialakított álláspontjaira, ugyanakkor a források gondos elemzésével és a nemzetközi szakirodalom, a mitológiát vizsgáló valláselmélet meglátásainak a felhasználásával számos ponton vitába száll ezekkel az álláspontokkal és az elemzések nyomán egy eredeti összképet kínál…
A krónikákban és az irodalmi művekben fellelhető mítoszok történeti elemzése logikus rendben, jó stílusban van megírva, értékes megfigyelések sorával gazdagítja a lengyel történeti mítoszok ismeretét…”
 
Klaniczay Gábor

A könyv adatai:
 
Tapolcai László
Lengyelország történeti és mitikus kezdetei. A tér alakulása
 
Megjelenés éve: 2010
Oldalszám: 410
Kötés: fűzött térképekkel
ISBN: 9789632841755
Ára: 3500 ft
Megvásárolható az ELTE BTK Jegyzetboltjában.

 

Szólj hozzá!

Címkék: könyv történelem középkor lengyelország könyvajánló kelet európa mitológia kelet európa története tanszék tapolcai lászló lengyel államalapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr933311362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása