Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

"Barátok a bajban" nemzetközi történelem verseny

2009.09.01. 20:20 :: kelet-europa

Barátok a bajban

Magyarok és lengyelek a II. világháború éveiben komplex nemzetközi történelem verseny

Idén is meghirdeti a budapesti Petőfi Sándor Gimnázium, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége, a Lengyel Intézet az Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság, Műszaki Kiadó a Raabe Kiadó, a Tessloff Babyblon, a Coldwell Kiadó, a Sanoki Gergely Történészegylet, és a Kossuth Klub komplex történelem versenyét Barátok a bajban címmel.

Versenyünket a 12–18 éves általános és középiskolai diákok számára rendezzük. A verseny célja a magyar és az egyetemes középkor történelmével kapcsolatos ismeretek bővítése, rendszerezése, valamint az iskolák közötti kapcsolatok ápolása határainkon innen és túl.
A versenyre írásban vagy e-mailben 2009. október 20-ig lehet jelentkezni. (Petőfi Sándor Gimnázium Budapest. I. Attila út 43, 1013, illetve gabonivagyok@gmail.com e-mail címen)
A versenyen - az előző évek gyakorlatának megfelelően - 4 fős csapatok indulhatnak, (egy iskola több csapatot is indíthat.) Az első három forduló levelező rendszerű. A csapatok háromszor 33 feladatot kapnak. A kérdéseket az interneten tesszük közzé a www.sulinet.hu-n a www.muszakikiado.hu-n és a www.oszgabor.com-n. Irodalomjegyzéket és egyéb felkészítési anyagot a nevezés visszaigazolásakor küldünk. Nevezési díj 3000 Ft csapatonként.
Az utolsó forduló megoldásainak beérkezési határideje: 2010. február 20. A döntőre a legtöbb pontot elért 12 csapatot hívjuk meg és minden határon túli magyar régióból legalább egy csapatot.
 
A döntő időpontja: 2010. május 30, helyszíne a Kossuth Klub, Budapest, VIII. ker. Múzeum utca 7.
 
Amennyiben bővebb információra van szükségük, kérem, hívják a +36-1-339-0747-es lakástelefont, illetve tájékozódhatnak a, www.sulinet.hu és a www.oszgabor.com címen.
Szponzoraink a verseny döntőjére értékes jutalmakat ajánlottak fel.
 
Az utazás- és a szállásköltséget az iskolák, egyéb költségeket a verseny rendezősége fedezi.
 
Várjuk a jelentkezéseket! Budapest, 2009. szeptember 2.
 

Endrédi Gábor (Petőfi Sándor Gimnázium, igazgató)

Joanna Stempinska (Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete)

Arkadius Bernas (Lengyel Intézet igazgatója)

Konrad Sutarski (Magyarországi Lengyelség Igazgatója)

Ősz Gábor (szervező tanár)

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra történelem magyarország lengyelország kelet európa 1939 lengyel intézet ősz gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr601967166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása