Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

20 éve történt: kelet-európai rendszerváltozások VII.

2009.11.26. 13:52 :: kelet-europa

Népköztársasági nosztalgia Mongóliában

2009. november 26-án jeles nemzeti ünnepet, a Népköztársaság kikiáltásának 85. évfordulóját ülik Mongóliában. Akik kicsit is jártasak a mongol történelemben, tudják, hogy nagyjából a kelet-európai, így a magyarországi politikai átalakulással egy időben ott is lezajlott egy fordulat, amelynek során az addig igen komoly szovjet gazdasági és politikai befolyás alatt álló mongol egypártrendszer alig fél év alatt összeomlott, és helyét egy nyugati típusú politikai berendezkedés vette át. Többekben felmerülhet hát a kérdés: húsz évvel a rendszerváltás után vajon miért ünnepli meg az ország a szorosan az egypártrendszerhez köthető állami ünnepeket. Az alábbi cikkben ennek jártunk utána.

Szilágyi Zsolt cikkét a Múlt-kor Történelmi portálon olvashatod teljes egészében.

Szilágyi Zsolt képei

Szólj hozzá!

Címkék: politika kultúra történelem 1989 mongol rendszerváltás ázsia mongólia elte btk kelet európa története tanszék szilágyi zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr701553880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása