Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

Kelet-Európai Tanulmányok 5.

2010.03.09. 12:16 :: kelet-europa

1919: A Magyarországi Tanácsköztársaság és a kelet-európai forradalmak

(Szerk.: Krausz Tamás és Vértes Judit)

Bemutató: 2010. március 11. (csütörtök) 14. óra

ELTE BTK Kelet-Európa Története Tanszék

Bp. Múzeum Krt. 4-6. Főépület, II. em. 229. szoba

"A kötet, melyet kezében tart az olvasó, a Magyarországi Tanácsköztársaság keletkezésének és evolúciójának nemzetközi-politikai hátterét, jelentőségét, a nemzeti érdekek katonai-politikai védelmét, a munkásönigazgatás és a közösségi kísérlet politikai-gazdasági és intellektuális hagyatékát világítja meg. A könyv a témakör legkiválóbb hazai kutatók munkái mellett angol, belga és orosz történészek kutatásait is tartalmazza, jelezve, hogy a magyar tanácsköztársaság egy nemzetközi politikai összefüggésrendszer és a helyi, nemzeti feltételek egyidejű terméke volt és tapasztalatai is csak ilyen konstellációban közelíthetők a tudományosság igényével."

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: történelem könyvajánló kelet európa lharmattan krausz tamás elte btk kelet európa története tanszék kelet európai tanulmányok

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr351823687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása