Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

eMeNeM szabadegyetem: Több mint Szolidaritás

2011.09.04. 21:04 :: kelet-europa

Folytatódik az eMeNeM Szabadegyetem  Több mint szolidaritás című kiállításhoz kapcsolódó előadássorozata. Várunk minden érdeklődőt szeptember 10-én, 17-én és 24-én szombaton három órakor a Magyar Nemzeti Múzeum Római Kőtárában.

 

Két nép barátsága: rokon királyok és királyi szentek, neves utazók művészek és kereskedők, Liszt Ferenc és Chopin, Bem apó, 1956, és a rendszerváltoztatás közös öröksége: ezer évet átívelő történelmi utazás - ezt kínálja a Több mint szolidaritás című kiállításunk, melyben beszédes műtárgyak, építkezések rekonstrukciói, gazdag multimédiás- és fényképbemutató, zenék és versek teszik teljessé az élményt. Az eMeNeM szabadegyetem segítségével pedig meg is szólal a kiállítás, megszólít a művészet és a tudomány. Új eredmények, érdekes témák, termékenyítő  gondolatok várják az érdeklődő közönséget.
Program:
 
2011. szeptember 10. szombat, 15 óra
- Legendák és tények: Báthory István személyisége - Horn Ildikó történész.
 
- "Ne féljetek!" A lengyel Szolidaritás-mozgalom felemelkedése és bukása - Mitrovits Miklós történész.
 
2011. szeptember 17. szombat, 15 óra
- "Kulturális párhuzamok" - A Kulturális Örökség Napjainak múzeumi vendége: Spiró György író, műfordító.
 
2011. szeptember 24. szombat, 15 óra
- Toldi Miklós Krakkóban - A lengyel-magyar barátság első négy évszázada. A Szakrális Művészetek Hetéhez kapcsolódó előadás vendége: Zsille Gábor költő, műfordító.
 
A programokon a kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni.
A szabadegyetem a Lengyel Intézet támogatásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra történelem konferencia magyarország kiállítás lengyelország kelet európa szolidaritás lengyel intézet solidarność

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr723202755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása