Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

Visegrádi Négyek Államfői Szintű Konferenciája

2011.09.29. 08:49 :: kelet-europa

A Budapesti Corvinus Egyetem és az Antall József Tudásközpont tisztelettel meghívja Önöket a Visegrádi Négyek Államfői Szintű Találkozója alkalmából rendezett Konferenciájára, melynek az idei évben Egyetemünk ad otthont.

A konferencia központi témája:

Közép-Európa gazdasági potenciálja és lehetőségei

Részletes program:

14:00 Regisztráció
15:00 Megnyitó
Moderátor: Alföldi Zoltán
Rektori köszöntő beszéd: Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora
Az Antall József Tudásközpont kuratóriumi elnökének köszöntője
Pörzse Gábor, a Semmelweis Egyetem pályázati és innovációs igazgatója

15:15 Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke
15:30 Václav Klaus, a Cseh Köztársaság elnöke
15:45 Bronisław Komorowski, a Lengyel Köztársaság elnöke
16:00 Ivan Gašparovič, a Szlovák Köztársaság elnöke
16:15 V4 hallgatói műhelymunka eredményeinek prezentációja
16:25 Csaba László akadémikus, a BCE és a CEU tanárának zárszava

Időpont: 2011. október 7. 15:00
Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, 1093 Budapest, Fővám Tér 8. Aula


A Konferenciára - kiemelt esemény jellegéből adódóan - regisztrációt kell vezetünk, így kérjük, részvételi szándékukat szíveskedjenek jelezni a corvinusevent@uni-corvinus.hu címen, 2011. szeptember 30. (péntek) 12.00 óráig.

Sikeres regisztrációjáról a fenti email-címről tájékoztatást küldünk.

Bővebb információért kattints a továbbra...


 

V4-a visegrádi csoport államfői a Corvinuson

A Visegrádi Együttműködés 20. évfordulója alkalmából a Visegrádi Négyek Elnöki Találkozóját 2011. október 7-én a Budapesti Corvinus Egyetemen tartják. A konferenciát az Antall József Tudásközpont kezdeményezésére, a Külügyminisztérium, a Köztársasági Elnöki Hivatal és a Budapesti Corvinus Egyetem rendezi.

 
A program szerint a cseh, a lengyel a szlovák és a magyar államfő áttekinti a megalakulás óta eltelt 20 év tevékenységét, az együttműködés jelenét és jövőbeni kihívásait, valamint megemlékeznek Antall József, a Visegrádi Csoport gondolatgazdája, az együttműködés létrejöttéért tett munkássága és szellemisége máig tartó hatásáról. A konferencián a témával foglalkozó V4-es országok értelmiségi fiataljai is szót kapnak, akik a megelőző héten-szeptember végén- workshop keretében folytatnak szakmai műhelybeszélgetést.

A találkozón megvitatják a Visegrádi Négyek jelenlegi, sarkalatos kihívásait: a szorosabb együttműködést, a közös álláspontok kidolgozását az Európai Unió szinterein, valamint a lengyel elnökség támogatásának lehetőségeit. Szólnak az együttműködés elmúlt éveinek meghatározó témáiról is: az energiapolitikáról, az egymást követő magyar és lengyel elnökségekről, a Keleti Partnerségről és a Nyugat-Balkánnal való kapcsolattartásról. A V4 idei cseh elnöksége is ezekre a területekre koncentrál, különös hangsúllyal az energiabiztonság közös elérésére. Az idei év kihívásai tehát jelentős esélyt adnak a 20. évfordulóját ünneplő Visegrádi Partnerség elmélyítésére. A konferenciát Dr. Mészáros Tamás rektor és az Antall József Tudásközpont Kuratóriumának elnöke, Dr. Pörzse Gábor nyitja meg. A záróbeszédet dr. Csaba László professzor, a Central European University tanszékvezetője tartja, aki a Visegrádi Együttműködés elmúlt húsz évét fogja értékelni.

 

A tudományos élet új generációjának szóló szeptember végi workshopot az Antall József Tudásközpont szervezi.

(Közgazdász)

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika konferencia magyarország szlovákia csehország európai unió lengyelország kelet európa visegrádi országok

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr373264338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása