Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

1989: forradalom, fordulat, rendszerváltás

2009.02.20. 08:21 :: kelet-europa

1989: forradalom, fordulat, rendszerváltás. Az átmenet Kelet-Európában

(konferencia - előzetes)
 
Az ELTE BTK Kelet-Európa Története Tanszék PhD hallgatói egy konferencia keretében emlékeznek meg a húsz évvel ezelőtt lezajlott rendszerváltás eseményeiről. Várhatóan három szekcióban 12 előadás lesz hallható. A konferencia áttekinti a térség politikai, gazdasági és társadalmi változásait.
 
A kutatások során nagy hangsúly került a hatalom és a társadalom viszonyára: milyen szerepet játszott, illetve milyen szerepet „kapott” a társadalom a politikai és gazdasági rendszerváltozásokban? Ebből a szempontból nem elhanyagolhatóak a rendszerváltás idején elemi erővel feltörő etnikai alapú konfliktusok sem.
 
A konferencia résztvevői megpróbálják a kelet-európai folyamatokat mind belülről, mind kívülről vizsgálni, tehát az egyes országok belső sajátosságainak elemzése mellett, az eseményeket elhelyezni a nemzetközi feltételrendszerben. Az előadások alapját a 19. és 20. századi kelet-európai történelem doktori programon e témávál másfél éve foglalkozó szemináriumok szolgáltatják.
 
A konferencia ideje: 2009. június 5 (péntek) 9.00 – 16.00
Helye: ELTE BTK A épület, Kari Tanácsterem
 

 

Részletek később!!!!

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia rendszerváltás elte btk kelet európa története tanszék

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr25954175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása