Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

20 éve történt: kelet-európai rendszerváltozások II.

2009.07.03. 08:13 :: kelet-europa

Idén emlékezünk a kelet-európai rendszerváltozások huszadik évfodulójára. Az 1989-es év eseményeivel feltehetőleg számos tudományos, illetve az írott és az elektronikus sajtó kevésbé tudományos, népszerűsítő publicisztikájában találkozhatunk majd. Nem maradhatunk ki mi sem ebből a diskurzusból. Az ELTE BTK Kelet-Európa Története Tanszéke évek óta foglalkozik különböző szemináriumok keretében a rendszerváltozások összefüggéseivel. A kerek évforduló alkalmából idén több konferencia kerül majd megrendezésre a tanszéken, illetve több tanulmányban fogjuk a kérdéskört tárgyalni, melyekről természeten beszámolunk majd. Emellett a tanszék doktorandusz hallgatói a Terra Recognita Alapítvány segítségével – reményeink szerint havi rendszerességgel – rövidebb összefoglaló jellegű cikkeket közölnek az egyik legismertebb történelemmel foglalkozó internetes portálon. A Múlt-kor Szakmai Műhelye örömmel fogadta kezdeményezésünket, így az első írás Mitrovits Miklós: Gdanskban kezdődött a lengyel rendszerváltás címmel februárban jelenhetett meg.

Most egy újabb cikket ajánlunk mindenki figyelmébe. A talán legkevésbé ismert szlovéniai átmenetről Lukács B. György publikált egy érdekes írást Amitől pozitív a szlovén átmenet mérlege címmel.

 

Lásd még: Rendeződhet a horvát-szlovén határvita

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika 1989 szlovénia rendszerváltás elte btk kelet európa története tanszék lukács b. györgy

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr231223755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása