Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

CHOPIN – ZENE – LISZT

2010.07.15. 17:18 :: kelet-europa

Plakátkiállítás Chopin, Liszt, valamint a lengyel és magyar plakátművészet tiszteletére
 

A Magyar Plakáttársaság, a budapesti Lengyel Intézet és a varsói Magyar Intézet 2010. január 30-án közös plakátpályázatot hirdetett magyar és lengyel plakátművészek, grafikusok és diákok részére Chopin és Liszt által inspirált plakátok tervezésére. A kiírás célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen a két zenei géniusz különleges kapcsolatának szabad művészi feldolgozására, méltó lezárását adva ezzel a 2010-es Chopin évnek, egyszersmind megelőlegezve a közelgő Liszt-évfordulót.
 
A pályázatra összesen 32 plakáttervet küldtek be Lengyelországból és Magyarországról egyaránt a professzionális és amatőr grafikusok. A beérkezett pályamunkák azt bizonyítják, hogy téma, mely rengeteg lehetőséget rejt magában, érdekesnek és inspirálónak bizonyult a jelentkezők számára. A zsűribizottság tagjai: Árendás József, Arkadiusz Bernaś, Krzysztof Ducki, Krzysztof Dydo és Gordon István a beérkezett pályamunkák közül Baráth Ferenc, Gál Krisztián, valamint Ryszard Kajzer alkotásait ítélte a legjobbaknak. A három kitüntetett alkotás mellett a látogatók további 18 művész munkáival találkozhatnak a július 20-án nyíló plakátkiállítás keretében.
Szervezők:
Magyar Plakát Társaság
budapesti Lengyel Intézet
varsói Magyar Kulturális Intézet
krakkói Dydo Poster Collection Galéria
Hely: Lengyel Intézet, (1065 Budapest, Nagymező u. 15.)
Idő: 2010. július 20. 18.00 óra
Megtekinthető:2010. szeptember 17-ig.

Baráth Ferenc

Gál Krisztián

Ryszard Kajzer

Szólj hozzá!

Címkék: zene kultúra programajánló képek kiállítás lengyelország lengyel intézet chopen

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr962153923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása