Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

Hokilázban Szlovákia!

2011.04.29. 19:30 :: kelet-europa

Az ország történetében először rendezhet jégkorong-világbajnokságot Szlovákia, Kassán és Pozsonyban zajlanak a találkozók - már folynak a meccsek. (Valójában 1992-ben már rendeztek Pozsonyban világbajnokságot, akkoriban Prága volt a rendezőtárs. Igaz, akkor még Csehszlovákiának hívták az országot!) A szlovák csapat sok neves veteránnal áll fel, többnek közülük ez lesz az utolsó esélye arra, hogy nyerjenek is valamit.

Az ország egyetlen vb-címe 2002-ből van (bár Csehszlovákia hatszor nyert aranyat a szétválás előtt), most Glen Hanlon, a válogatott kanadai szakvezetője a lehető legerősebb gárdát küldheti a jégre, amelyből csak az NHL-ben még mindig versenyben álló hokisok hiányoznak (például Zdeno Chára, aki pedig jó eséllyel a csapat kapitánya lenne - így Pavol Demitrára hárul ez a feladat). Marián Gáborík és Ľubomír Višňovský többek között ott lesz a csapatban, hozzájuk nagy valószínűséggel Marián Hossa és Michal Handzuš is csatlakozik. Kérdés, mire lesz elég a kiöregedőfélben levő egykori sztárok, például az edzőtáborból hirtelen hazautazó, majd visszatérő Richard Zedník teljesítménye. A szlovák csapat ma negyed kilenckor mutatkozik be, Szlovénia ellen.

A házigazda mellett a "szokásos hatos" - a címvédő Csehország, a vb-második Oroszország, az olimpiai bajnok Kanada, a vb-harmadik Svédország, valamint Finnország és az olimpiai ezüstérmes Egyesült Államok - szólhat bele a dobogós helyezések kiosztásába. Az örökranglistát 25 aranyéremmel a szovjet-orosz válogatott vezeti, Kanada a második 24 elsőséggel.

A csoportbeosztások:
A csoport (Pozsony, Ondrej Napela - Orange Arena): Oroszország, Szlovákia, Németország, Szlovénia
B csoport (Kassa, Steel Arena): Kanada, Svájc, Fehéroroszország, Franciaország
C csoport (Kassa): Svédország, Egyesült Államok, Norvégia, Ausztria
D csoport (Pozsony): Finnország, Csehország, Lettország, Dánia

A teljes menetrendet itt található!
A 16 csapatos tornán a kelet-európai országok 6 válogatottal vesznek részt (Oroszország, Szlovákia, Szlovénia, Belarusz, Csehország és Lettország). A két észak-amerikai hokinemzeten kívül a négy skandináv ország és csak négy - ha nagyon kekeckedünk, akkor - csak 1 nyugat-európai (Franciaország) nemzet válogatottja van ott Szlovákiában. (Németországot, Ausztriát, Svájcot vehetjük közép-európainak is :) )
 
Az egyes csapatok összeállítását itt olvashatjátok!
 

Official trailer of 2011 IIHF Slovakia

 

Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia jégkorong kelet európa kassa pozsony

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr672865273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása