Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

Lengyelországi parlamenti választások - 2011

2011.10.18. 12:10 :: kelet-europa

Lezajlottak a Szejm- és Szenátus-választások Lengyelországban, ami talán minden eddiginél élénkebb hazai érdeklődést kapott az idei referendum. Számos előadás, publicisztika, TV- és rádióadás foglalkozott a lengyel választási eredményekkel. Néhányat összegyűjtöttünk:

Az előzményekről Stabil jobbközép címmel olvasható cikk a Szuverén oldalán. A választás értékeléséről ugyanott Varsó nem Budapest címmel jelent meg értékelés. A választás után egy nappal a Külügyi Intézetben is foglalkoztak a témával, erről a Népszava online-on olvasható rövid beszámoló. Kedden pedig a Politikatörténeti Intézetben tartottak előadásokat a választásokról. Az MTI által kiadott összefoglaló itt, a PTI saját összefoglalója pedig itt olvasható. A választásról olvasható még a Lengyelország Ma Blogon is.

A Hírtv-ben a Globál című magazin műsorban beszélgettek a témáról, majd az Inforádióban az Aréna című műsorában Mitrovits Miklóst kérdezték a történésekről.

A beszélgetés a tovább után megnézhető...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika választások lengyelország politikatörténeti intézet visegrádi országok

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr693311457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása