Kelet-Közép-Európa Blog

A blog Kelet-Közép-Európa és a Balkán történelmével, kultúrájával és hétköznapjaival foglalkozik. Itt olvashatsz programokról, eseményekről, könyvekről és tanulmányokról. Fedezz fel egy ismeretlen, de annál izgalmasabb régiót!

Képek

Hozzászólások

„Így kiáltok én, lengyel föld fia..." A lengyel Szolidaritás

2011.10.25. 20:25 :: kelet-europa

„Így kiáltok én, lengyel föld fia..." A lengyel Szolidaritás / "And I cry, I a son of the Polish land..." The Polish Solidarity movement / "Wołam, ja, syn polskiej ziemi..." Solidarność Polska


Magyar dokumentumfilm, 2010. - Hungarian documentary film, 2010.
Lengyel nyelven, magyar felirattal - Polish with Hungarian subtitles

Rendező/Director: Nagy Ernő, H.S.C
Producer: Takács J. Lajos
Fényképezte/Pictures: Nagy Ernő, H.S.C - Maros Gábor
Szerkesztő-riporter/Editor-reporter: Mitrovits Miklós, Ph.D

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­A film a lengyel Szolidaritás mozgalom megalakulásának 30. évfordulóján készült Gdańskban. Az archív képek és a résztvevők (Bogdan Borusewicz, Zbigniew Romaszewski) visszaemlékezései segítenek megérteni, hogy mi és miért történt 1980-ban Lengyelországban. Eközben gyönyörű képeket láthatunk a Hajógyárban rendezett ünnepségekről és koncertről. A film magyar szemmel mutatja be a lengyel eseményeket, ezzel is erősítve a lengyel-magyar barátságot.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: film kultúra történelem lengyelország szolidaritás mitrovits miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-europa.blog.hu/api/trackback/id/tr693329801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása